Medisch Pedicure

Beroepen ontwikkelen zich voortdurend door verbreding en verdieping van kennis. Sinds juni 2009 ben ik in het bezit van het diploma "Medisch Pedicure". In 2010 zijn er 0,9% van de 12.000 pedicures medisch in Nederland. Dit aantal zal gestaag oplopen in de loop der jaren.

De medisch pedicure is breed opgeleid en voert behandelingen uit aan alle soorten risicovoeten, zoals aan diabetes, reuma, spasticiteit etc. Tevens past zij specialistische technieken toe zoals, nagelregulatie en reparatie (alle soorten nagelbeugels en nagelopbouw), antidruktechnieken en ortheses.

De medisch pedicure werkt nauw samen met andere beroepsgroepen uit de zorgketen. Mijn praktijk in Purmerend is gecertificeerd. Ik werk volgens vastgestelde richtlijnen.

Kwaliteitsregister

Medisch pedicures staan geregistreerd in het Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP). Inloggen op Kwaliteits Register voor Pedicures, daarna uw postcode intypen. Nu aanklikken bij specialisatie Medisch pedicure en daarna het vergrootglas rechts aanklikken. Een overzicht met Medisch pedicures bij u in de buurt komt te voorschijn.

Vergoedingen door ziektekostenverzekering

Op de site van Procert kunt u op eenvoudige wijze zien of u in aanmerking komt voor een vergoeding door uw ziektekostenverzekering van een pedicurebehandeling. Inloggen op Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP). U ziet aan de linker kant staan: Vergoedingen zorgverzekeraars.

Website ontwikkeling: Pedicurepraktijk RVZ ©2016
105,525 Bezoekers